23.09.2018

23.09.2018 17:39
Shrnutí informací z třídních schůzek:
 

Upozornění na nově vloženou větu ve školním řádu: "Z bezpečnostních důvodů je zakázán vstup do budovy školy s koloběžkami a koly."

Školní kroužky budou mít děti vlepené během příštího týdne v deníčku. Podle zájmu označíte a já vám pošlu příslušný počet přihlášek. Platí se 100 Kč na celý rok, při libovolném počtu kroužků.

Zájemci o kroužek AJ s rodilým mluvčím, budou mít kroužek v úterý od 12.30-13.30, cena 1500 Kč za pololetí, více na www.englisheducation.cz

Zájemci o kroužek "Veselá věda" budou mít kroužek ve čtvrtek od 13-14 hod., celkem 15 lekcí za pololetí, cena 1200 Kč, více na www.veselaveda.cz

In-line bruslení pro 1.stupeň: 4 lekce vždy v pátek od 13-14.30, první lekce posunuta na 5.10., zájemci se přihlašují elektronicky, info u p. vych. Přikrylové

Rodiče odsouhlasili zájem o bruslení na zimním stadionu v rámci TV

Rodiče dostali informace k platbám z třídního fondu. Vybrali jsme 1200 Kč, zaplatila jsem: PS do AJ Happy House-250 Kč, PS jednotažky-49 Kč, SPŠ na šk. rok 300 Kč, pitný režim-čaj ve várnicích-20 Kč, notýsek-19 Kč, čip pro vstup do školy a obědy-150 Kč, razítko s jménem dítěte-130 Kč, pytlík k lavici-168 Kč, výkresy A3,A4 na žáka-22 Kč a sešity do M, ČJ, AJ, uvolňovací cviky a ČJS-63 Kč. Veškeré shrnutí fondu budete mít i v deníčku. Protože máme ještě 26.9. platit 3ks fotografií z 1.školního dne za 100 Kč , lepidlo a nůžky a v třídním fondu nám zůstane 29 Kč, domluvili jsme se, že mi ještě dopošlete 200 Kč, abychom to měli vše zaplaceno a uzavřeno. Číslo účtu:2701491307/2010 Fio banka. Omlouvám se, ve zprávě v Bakalářích se mi omylem do čísla účtu dostala mezera, které jsem si nevšimla. Platba by se Vám vracela, číslo účtu je bez mezery, děkuji za pochopení.

Rodičům jsem rozdala karty na mléčné výrobky z automatu+informační leták. Těm, kteří nebyli na třídní schůzce, pošlu po dětech.

Děti dostaly od školy pastelky, vodové barvy, plastelínu a voskovky. Rozdala jsem jim je a potřeby do VV mají uložené ve svých karbicích. 

Děti si mají nosit zásobník na písmena a slabiky, doplňujte je, prosím, postupně podle probraných písmen-děláme si vždy u písmene červený puntík. Číslice jim, prosím, vystřihněte 0,1,2,3,4 a 5 i znaménka +,-, <,> a = a vložte do zásobníku, ten budeme nechávat v pytlíku u lavice, ať už toho nemají v aktovce moc.

Jsme stále v přípravné fázi před psaním, proto i doma uvolňujte s dětmi ruku, opravujte je, pokud nedrží správně tužku a stejně tak ve čtení platí, že "nejdříve čteme ušima". Hrejte hry: Kterou hlásky slyšíš na začátku/ uprostřed/ na konci slova?, Mimozemšťan: kouskujte slova na hlásky a dítě poznává, co říkáte př: k-o-l-o...dítě zkouší, zda už umí hlásky spojit a slyšet kolo, Kolik slabik má slovo? Která je dlouhá/ krátká? Pro matematiku je výborné hraní her: Člověče nezlob se, dětské sudoku... Nejvíc se dítě naučí, když ani neví, že se učí:-).

Omluvenky dětí: jeden den z rodinných důvodů(nahlásit dopředu) omlouvá třídní učitelka, dva a více p. ředitelka a musíte poslat žádost: UVOLNĚNÍ ŽÁKA (ve formátu *.pdf pro tisk), nemoc omlouváte vy, hlásíte nejpozději do 10 hodin následujícího dne telefonicky, mailem nebo zprávou v Bakalářích. Po nepřítomnosti ve škole donese dítě písemnou omluvenku v notýsku(vzadu v omluvném listě). 

Ředitelka školy vyhlašuje ředitelské volno pro žáky školy na čtvrtek 27. 09. 2018 z důvodu prací na rozšíření datové sítě školy.
Provoz ŠD bude v uvedený den zajištěn v době od 07,00 do 15,00 hodin pro všechny žáky 1. - 9. tříd, jejichž zákonní zástupci projeví předem písemný zájem - přihlášky si vyzvedněte u p. vych. Přikrylové nebo u mě. Oběd nakonec zajištěn, ale v plné ceně: 54 Kč.

 

Zpět