18.03.2020

18.03.2020 10:42

Milé děti a rodiče,

je středa a já se opět ozývám s úkoly pro Vás. Věřím, že se díváte na televizní vysílání pro Vás druháčky: „Učítelka“ a s radostí si opakujete učivo, které už umíte. Zvládli jste toho opravdu hodně a všechno ostatní, co nás ještě ve druhé třídě čeká, spolu jistě hravě zvládneme, až budeme zpět ve škole.

Každá škola má jiný plán učiva a pořadí v jakém ho probírá, my jsme v matematice nejdříve probrali sčítání a odčítání do 100 i s přechodem desítky a násobilka 2,3,4 a 5 nás teprve čeká. Určitě, ale nebude na škodu, když už pomalu s násobilkou začnete, abyste si zkusili, jestli Vám půjde. Posílám odkazy na videa, kde je pěkně vysvětleno, jak využijeme násobilku 2:

https://www.youtube.com/watch?v=KMM03ACLkZc

https://www.youtube.com/watch?v=VF30B3nB6s4

https://www.youtube.com/watch?v=HFsB1pJS6a0

Úkoly na středu 18.3. až pátek 20.3.:

V ČJ-PS si uděláte str. 16 a 17 – opakujeme slova se slabikami bě, pě, vě a mě. Nezapomeňte, že u těchto slabik vyslovujeme tři hlásky, ale píšeme dvě písmena:

V Písance si, prosím, napište str. 10 a 11 a čtěte, nejlépe vlastní knížku, o které nám potom budete vyprávět.

V M-PS si vypočítejte str. 24 a 25, máte zde i zábavné kreslení podle programu šipek.

V ČJS si přečtěte str. 40, je tam učivo, které jste se dnes učili s televizním pořadem „Učítelka“.

Hrajte si doma deskové hry a pomáhejte rodičům, kteří toho mají teď moc. Těším se na Vás a nebojte, zrušený ozdravný pobyt si spolu určitě vynahradíme jinak. Hezký zbytek týdne všem doma přeje tř. uč. Simona Válková

Zpět