15.09.2019

15.09.2019 20:48

Informace z třídních schůzek - začátek školního roku 2019/20

  • Děti mají v deníčku vlepená svoje přístupová hesla do Bakaláře. Zákonní zástupci dostali hesla loni. Informace pro žáky nejsou stejné jako pro zákonné zástupce, používejte, prosím, svá přístupová hesla.
  • Ve čtvrtek 19. 9. 2019 od 16 hodin bude instruktáž k používání elektronické žákovské knížky - pro zájemce.
  • Od druhé třídy si děti mohou volit obědy. Nejjednodušší je to přes www.strava.cz z domu.
  • Pokud jste mi ještě neposlali 1000 Kč do třídního fondu, připomínám číslo účtu: 2701491307/2010 (Fio banka). Vyúčtování budou mít děti v deníčku.
  • 100 Kč na kroužky(libovolný počet na celý školní rok) budeme vybírat zvlášt s přihláškami, aby se nám to s třídním fondem nepletlo(ne všichni chodí do kroužků).
  • Změna školního řádu – celé znění je na úřední desce v zádveří  a webových stránkách školy  - nově: "Po celou dobu pobytu v areálu školy musíš mít vypnutý mobilní telefon. Po ukončení absence předlož třídnímu učiteli deník žáka s omluvenkou od zákonného zástupce nejpozději do 5 pracovních dnů, jinak bude tvá absence považována za neomluvenou."
  • Povinností žáků podle školního řádu je okamžité nahlášení jakéhokoliv úrazu.
  • Poškození věcí a majetku -  u škod způsobených úmyslně opravu zajistí a uhradí zákonný zástupce žáka.
  • Sběr papíru:  termíny ještě neznáme, ale všichni  mohou nosit sběr do sběrných dvorů – do soutěže  se započítává pouze sběr  od 1. 10. 2019 , lístek pak odevzdat třídní učitelce nebo p. učitelce Navrátilové.
  • Zájem o kroužek AJ s rodilým mluvčím: žáci 1. – 5. tříd( jednou týdně 45 minut,  cena – 1 500 Kč za pololetí, vždy v úterý) . Přihlášky u třídního učitele nebo na webových stránkách.
  • Pro zájemce: 2. – 5-. třídy – nabídka focení na stolní kalendář 2020 – 270 Kč za sadu, (sourozenci – 310 Kč): 1 kalendář, 3 ks foto 10 x 15 cm a 4 ks průkazové, focení bude v pátek 1. 11. 2019 – ukázka je v zádveří na nástěnce (www.photoprestige.cz)                
  • Informace k environmentálně- ozdravným pobytům v e školním roce 2019/20 :

Pro letošní školní rok se nám podařilo získat finanční podporu formou dotace ze Státního fondu životního prostředí na realizaci projektu: „Environmentální pobyt žáků ZŠ Přerov, Trávník 27 - Badatelské putování labyrintem přírody Jeseníků a Beskyd “. Cílem projektu je podpora terénní výuky environmentální výchovy a také prevence akutních respiračních onemocnění a zlepšení celkového zdravotního stavu dětí z oblastí se zhoršenou kvalitou ovzduší. Jsme rádi, že můžeme ještě letos nabídnout dětem možnost strávit období smogových situací v CHKO Beskydy.

Pětidenní turnusy proběhnou v termínu: 15. 3. -24. 4. 2020 vždy od neděle do pátku. Pobyt musí být dle podmínek SFŽP ČR realizován v období topné sezony. Podrobný rozpis termínů pro jednotlivé třídy zveřejníme v co nejkratším možném čase, po odevzdání závazných přihlášek, které obdržíte v měsíci říjnu. Pobyt se uskuteční v hotelu „Mesit“ na Horní Bečvě.

Celkové finanční náklady na pobyt činí 3 100 Kč na žáka (ubytování, strava, doprava, program), dotace na žáka, protože jedou 2.-5. třídy, činí 500 Kč na žáka. Zákonní zástupci uhradí  v lednu 2020 zálohou částku 2 600 Kč, která jim bude následně vyúčtována.

  • Budeme chodit v rámci Tv bruslit stejně jako loni.
  • Od letošního roku si už budeme značit zapomínání (sešity, učebnice, domácí úkoly) do deníčku. Za deset zapomenutí za čtvrtletí dostávají žáci napomenutí třídního učitele.
  • Po prázdninách je potřeba začít s dětmi denně trénovat sčítání a odčítání do 20. Začneme probírat přechod přes desítku a je potřeba, aby děti počítání z první třídy ovládaly. Stejně tak je potřeba denně nahlas číst, povídat o přečteném a občas si připomenou tvary psacích písmen a vyzkoušet si přepis nebo diktát. Moc Vám děkuji za spolupráci.   Tř. uč. Simona Válková

 

Zpět