04.12.2020

06.12.2020 21:43

Milí rodiče,

už jste asi obdrželi zprávu vedení školy, že vzhledem k tomu, že nechceme nikoho vystavovat zdravotnímu riziku, budou plánované 
konzultace probíhat do 11. 12. 2020 přes telefon, Bakalář nebo mailco Vám vyhovuje.
Pokud se tedy potřebujete informovat na učební výsledky a práci svého dítěte, ozvěte se mi, jak jste zvyklí (telefonicky, přes Bakaláře nebo mailem). Moc děkuji.
Celkově děti chválím, jak pracovaly po dobu distanční výuky a Vám moc děkuji za pomoc při připojování na online hodiny. Děti mají o učivu povědomí, umí ho, ale u některých je vidět, že ho nemají dostatečně procvičené. Budeme teď na tom ve škole pracovat. V matematice jsem jim napsala takový návod na každodenní rozcvičku, kterou si udělají, aby si počítání zautomatizovali:
1. přeříkám si řady všech násobků
2. vypočítám 10 příkladů na násobení
3. vypočítám 10 příkladů na dělení
4. spočítám 5 příkladů na sčítání do 100 s přechodem desítky s rozkladem (př.: 54 + 27)
5. spočítám 5 příkladů na odčítání do 100 s přechodem desítky s rozkladem(př.: 62 - 18)
6. spočítám 2 příklady na písemné sčítání a odčítání do 100 s přechodem desítky
Děti mají návod v sešitě M -1 a nemusíte jim to zadávat vy, můžou si to pustit na odkazech z online výuky a počítat samy.
V češtině bereme vyjmenovaná slova po B, ta budeme zatím pilovat a procvičovat. Je to těžké učivo, takže tam stačí umět slova vyjmenovat a my ve škole budeme stále procvičovat. Někteří ale mají problém se značením délek u slov, s diktáty slov a vět, tam je potřeba doma alespoň dvě věty denně dětem nadiktovat.
Učivo ČJS se zatím učíme společně, pokud budeme něco psát, dám dětem včas vědět.

Děkuji Vám moc za spolupráci. Ozvěte se kdykoliv, když zrovna nebudu k zastižení, zavolám Vám později. S pozdravem Simona Válková

 

Zpět