01.11.2020

01.11.2020 17:24

Milí rodiče a děti,

doufali jsme, že se 2.11. potkáme s dětmi ve škole a najedeme zpět na prezenční výuku. Bohužel, epidemiologická situace nám to nedovoluje a musíme to ještě nějakou dobu zvládnout takto vzdáleně.

Moc Vám děkuji za pomoc a spolupráci, cením si toho. Ráda bych s dětmi přešla na online schůzky, abychom se alespoň na dvě hodiny dopoledne spojili a probrali společně učivo. Věřím, že i Vám to pomůže a ulehčí přípravu s dětmi, ale protože jsou teprve na začátku třetí třídy, budou asi ještě při spuštění potřebovat Vaši pomoc nebo pomoc starších sourozenců.

Ve škole si děti od čtvrté třídy zřizují v předmětu Počítač a já vlastní maily a účty a pracují potom s učiteli přes prostředí učebny Classroom a setkávají se přes Meet. My bohužel zatím nic takového nemáme (pokusím se tento týden zajistit), tak bych zatím zůstala u spojení přes aplikaci Zoom, kterou jsme si vyzkoušeli už na jaře. Nebudu děti zatěžovat pokaždé novým odkazem, odkaz bude pořád stejný a ID schůzky taky, heslo nebudou muset zadávat. Budou si hlídat jen časy a připojí se pokaždé stejně přes odkaz:

Odkaz i ID schůzky máte v EŽK - Bakalářích, nemohu ho dát sem na web, vzhledem k ochraně soukromí, aby se nám nepřipojovaly cizí osoby! 

Připomenu, jak na to:

Aplikaci Zoom Cloud Meeting si stáhnete do počítače, popř. z Google Play, App Store do telefonu nebo tabletu: www.zoom.com

·        Pokud ji budete mít nainstalovanou, stačí v danou dobu kliknout na uvedený odkaz a měli byste se po zadání ID připojit do naší třídy.

·        Při spojení se vás aplikace zeptá, zda chcete povolit zvuk a video, odklikněte ANO.

·        Aplikace Zoom dovoluje zdarma schůzku v délce trvání 40 minut, pak se spojení rozpojí.

 

Hodiny nastavím na každý den od pondělí do pátku. Jedna od 9.00 do 9. 40, pak krátká přestávka a druhá od 10.00 do 10. 40. Pokud by se někdo nemohl připojit, protože starší sourozenec potřebuje využívat počítač k výuce nebo proto, že to rodičům časově nevychází, dejte mi, prosím, vědět a já bych udělala náhradní schůzku pro tyto děti  vždy v ten den odpoledne nebo k večeru. Prozatím zkusíme spojení celé třídy a uvidíme, jak nám to půjde s dodržováním pravidel, přepínáním mikrofonů apod., kdyby se nám to neosvědčilo, nebo jsme potřebovali častější procvičování, rozdělíme se do skupin.

Pokud uvidíte, že Vašemu dítěti něco nejde, neumíte mu s tím pomoct nebo bude potřebovat častější procvičování, dejte mi vědět a můžeme se spojit individuálně.

Úkoly z angličtiny mi paní učitelka Ševčíková posílá na celý týden a já je dětem dělím vždy do jednotlivých dnů.

 

Pondělí 2.11.:

  •       přichystám si věci do ČJ + pouzdro jako ve škole a v 9 hod. se připojím ke třídě: viz. ID a odkaz v Bakalářích
  •       přichystám si věci do M + pouzdro jako ve škole a v 10 hod. se připojím ke třídě: viz. ID a odkaz v Bakalářích
  •       samostatně si procvičím násobilku 6: ZDE a 7: ZDE
  •       vezmu si slovníček do AJ a napíšu si tato slovíčka:
  1.        Can I borrow your …, please?   [kæn ai bɒrəʊ jɔ:r … pli:z]          Mohu si vypůjčit tvůj/váš …, prosím?
  2.        Yes, here you are.                    [hiər ju: a:r]                             Ano, zde to j
  3.        Thank you.                                                                             Děkuji. 

Nová slovíčka se máte dobře naučit. Výslovnost si budete psát vždy jen jednou, takže u slovíček, u kterých jste si ji už psali, ji dále ve slovníčku psát nebudete. Slovíčka jsou i na konci pracovního sešitu, můžete si je tam zkontrolovat.

Úterý 3.11.: 

  •  přichystám si věci do ČJ + pouzdro jako ve škole a v 9 hod. se připojím ke třídě: viz. ID a odkaz v Bakalářích
  •  přichystám si věci do M + pouzdro jako ve škole a v 10 hod. se připojím ke třídě: viz. ID a odkaz v Bakalářích
  •  samostatně si procvičím a zopakuji slova nadřazená a podřazená: ZDE
  •  na odkaze: ZDE si zahrajte dvě hry do angličtiny, vždy myší přetahujte barevné skvrny na slovíčka a slovíčka k obrázkům 

Kdyby cokoliv, volejte, pište, domluvíme se individuálně. Hezký zbytek neděle. S pozdravem Simona Válková 

 

Zpět